Nova pjesma uoči Papina pohoda Hrvatskoj

Papin pohod Hrvatskoj 2011.

‘S Petrom naših dana’ – naslov je četvrte pjesme nastale uoči Papinog dolaska u Hrvatsku. Pjesma je izašla iz radionice Laudata, a izvode je Zvonko Palić Jonathan (autor glazbe i teksta), Rafael Dropulić Rafo, Zorica Kondža i Adriana Baković, uz pratnju Apostola mira. Produkciju i aranžman potpisuje Marijan Brkić.

Ksenija Abramović, vlasnica galerije Laudato, koja će kao nakladnik pjesmu ‘S Petrom naših dana’ objaviti i na nosaču zvuka, o njoj je za HKR izjavila: ”Pjesma ‘S Petrom naših dana’ proizišla je iz dobre suradnje koju Laudato ima s g. Marijanom Brkićem i g. Zvonkom Palićem Jonathanom. Promišljajući o tekstu pjesme, željeli smo je posvetiti, kako i sam naslov kaže, Petru naših dana. Nigdje nije izričito spomenuto ime Benedikta XVI., no oni koji ga bolje znaju, u samom tekstu prepoznat će ga po Ribarevim cipelama, suradnicima istine koji ponizno rade u vinogradu i krilaticom koju Papa često koristi, ‘imati Krista za prijatelja”’.

Pjesma ‘S Petrom naših dana’ ima i svoju talijansku verziju, a u pripremi je i video spot. Ksenija Abramović za HKR kratko komentira i ozračje uoči Papinog dolaska u Hrvatsku: ”Kako mi u Laudatu, tako vjerujem da i mnogi drugi željno iščekuju dolazak Svetoga Oca, tako je je nastalo puno dobrih projekata, ima puno dobrih vibracija, puno povezanosti u dobru, što nam u ovim trenucima u našoj zemlji uistinu treba. Zahvaljujem Bogu na svim talentima kojima nas je obdario i što možemo svatko svoj talent koji je dobio, Njemu i vratiti. Mislim da je vrijeme dolaska Svetoga Oca vrijeme u kojemu se svatko od nas može zapitati koliko može dati, može doprinijeti i biti dio te jedne velike priče ‘Zajedno u Kristu”’. (izvor: KTA BK BiH)

Isječak iz dnevnika (dnevnik.hr)

Video spot

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV