Bratski pohod i primanje u novicijat frame Mađarevo

19. 2. 2011. Mađarevo

Nakon početnog razdoblja u kojem smo se upoznavali sa svetim Franjom, našim uzorom i zaštitnikom, djelovanjem Franjevačke mladeži i samih framaša – mladih koji nasljeduju Krista po primjeru svetog Franje, došao je čas kada smo Bogu rekli: „Evo me!“ i tako postali primljenici. Obredom primanja u bratstvo Franjevačke mladeži, koji se održao 19. veljače 2011. u našoj župi, ušli smo u razdoblje priprave za obećanja.

Toga dana su naše bratstvo pohodile predsjednica i potpredsjednica Zagrebačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži kako bi prisustvovale na jednom od naših susreta, porazgovarale sa članovima naše Frame, podijelile materijale za detaljnije upoznavanje sa Framom te na koncu sudjelovale na samom Obredu primanja.

Nakon susreta na kojem smo kroz radionice obradili temu franjevačkih zavjeta i framaških obećanja, uslijedio je Obred primanja. Slavlje je predvodio pater Igor Horvat, a svojim prisustvom i pjesmom obradovali su nas mladi iz Frame Novi Marof i njihov duhovni asistent pater Martin.

Završetkom ovog Obreda i fotografiranja, uslijedio je večernji program uz druženje i igru.

Ovim Bratskim pohodom i Obredom primanja, Frama Mađarevo ima petero primljenika koji su u pripravi za davanje obećanja.

“Hodimo u novosti života!” 
                               Rim 6, 6-11

© Župa sv. Vida i sv. Jurja Mađarevo | Dizajn: NiV